Az Aegon veszi át a Pannónia biztosító kgfb, társasház- és lakásbiztosítási állományát

A Pannónia Általános Biztosító Zrt. – mint a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. leányvállalata – közgyűlése döntése szerint lakásbiztosítási, társasház-biztosítási és kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási állományát az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át a felügyeleti engedély megszerzésének függvényében és hatályával – közölte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a tőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint az állományok átadásával kapcsolatban külön teendője nincs az érintetteknek, a változásokról Aegon Magyarország Zrt. levélben nyújt majd tájékoztatást számukra.
A felügyeleti engedélyezésre néhány hónapon belül kerülhet sor.

Emlékeztetnek: A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. 2017. január 1-jén vásárolta fel az MKB Általános Biztosító Zrt-t. A felvásárlást követő integráció első lépéseként az MKB Biztosító nevet váltott, Pannónia Általános Biztosító Zrt. néven folytatja tevékenységét. Az integrációs folyamat része az állományportfolió letisztítása is: a CIG Pannónia cégcsoport üzleti stratégiájának megfelelően csak azokra a réspiacokra koncentrál, ahol versenyképesen tud működni. Ezt szem előtt tartva döntött úgy a Pannónia közgyűlése, hogy eladja a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási, társasház-biztosítási és lakásbiztosítási állományát – írták.

Forrás: MTI