Ma hülyének néztek! És hagytam magam…

Ma hülyének néztek! És hagytam magam…
Engem, aki itt a blogon is mindig az öngondoskodásról „papol”, hát jól behúztak a csőbe.


Történt ugyanis, hogy miközben kerestem a Mezzo zenei TV-csatornát (munka közben ezt szoktam hallgatni), véletlenül egy kereskedelmi csatornára tévedtem. Ottragadtam, mert egy betelefonálós „rejtvény-megfejtős” játék ment éppen, és a játékvezető olyan jól adta magát elő: jaj, jaj, jaj, hogyhogy nincs telefonáló, hogyhogy nem tudják a megfejtést, pedig milyen egyszerű! Vagy nem is, talán lehet, hogy mégiscsak nehéz? Hát akkor usgyi, visszaszámlálás 5-4-3-2-1 és MOST lehet telefonálni a helyes megfejtéssel.

Megjegyzem, a megfejtés pofon egyszerű volt, csak hát ugyebár két kép közötti különbséget kellett észrevenni (leopárd-kölykök között)…
Hát mit nekem, egy IQ-val tömött – elszállt agyú nőszemélynek, betelefonáltam, biztos lévén a jó válaszban!

Előre bocsátom, hogy tisztában voltam azzal, hogy ebben a játékban emelt díjas telefonhívást számláznak, de gondoltam, mit nekem bruttó 370 forint, a megnyerhető 150 ezerrel szemben! Elég sokat költöttem mostanában, egy kis konyhapénz-kiegészítés jól jönne…

Nos: Csodák csodájára, nem jelzett foglaltat a rendszer! Sőt! Azonnal „felvették” és azonnal közölte egy „gép”, hogy fogadták a hívásomat, de „sajnos” nem kerülhetek be a játékba!!! Ennek ellenére a hívásom díját – a bruttó 370 forintot – le fogják számlázni!

Na ekkor durrant szét az agyam, szerencsére csak majdnem.

Megpróbáltam lehiggadni, s kezdtem utánajárni a dolgoknak (miközben a másik szobában a játék műsorvezetője – szörnyű sopánkodások közepette 1.250 ezer forintra emelte a tétet! Képzelem, hányan „anyázták” a rendszert!

Tehát – pénzt, fegyvert, paripát, időt – nem sajnálva elkezdtem tovább telefonálgatni. Na nem a TV-s játékba, hanem a Fogyasztóvédők Egyesületéhez (ott először nem vették fel a telefont), aztán elküldtek melegebb éghajlatra! Ezután az ORTT-hez, ahol jelezték, hogy több panasz is érkezett már hozzájuk, ők nem tudnak mit csinálni, forduljak a Gazdasági Versenyhivatalhoz.

Na ennél az utóbbinál egy kedves hölgy felvilágosított, hogy 2007-ben több megállapodás is született pont e tárgyban, amit sorjában be is diktált.
Hát bizony ezek nagyon tanulságosak, ebben a linkben egy csokorban olvasható az összes lényeges tudnivaló.

Szemelvények belőle:

  • a játékvezetőnek a játék elején (én ezt nem láttam) fel kell hívni a néző figyelmét, hogy nem biztos, hogy bekerül a játékba. Az nem derül ki, hogy milyen szisztéma szerint válogatják ki a „bekerülés lehetőségét”, de hát ma már a technika mindenre képes, ugyebár. És akkor itt az azonnal felmerült összeesküvés elméleteimről nem is szólok…, hisz Magyarországon élünk…
  • Arról is folyamatosan tájékoztatniuk kell, hogy ha valaki nem kerül be a játékba, ettől függetlenül a telefonhívás bruttó 370 forintját ki kell fizetnie!
  • A játék alatt folyamatosan szaladnia kell egy tájékoztató feliratnak – olvasható méretben – a fentiekről.

Ami pedig a játékot illeti a valóságban: az tökéletesen kijátssza azt, hogy ha a fenti előírásokat teljesítik is, a néző ebből szinte semmit nem érzékel, hisz egyfolytában nézi: mi a különbség pl. a két kép között. Ma leopárd-kölykök pöttyeit kellett összehasonlítani. Jó mi?

Ami szép a dologban, mire befejeztem az érdeklődést, körtelefonálásomat, addigra visszavitték a megnyerhető összeget – én 350 ezer forintot láttam -, de nem tudom hogy az utolsó utáni pillanatban bekapcsolt EGYETLEN játékosnak mennyit nyert és az mennyibe került neki?

Tehát most a saját tanulságos példámat meséltem el: a lenyúlásnak nincs határa!
Megjegyzem, hogy a nézői hülyeségnek sincs határa,  különösen akkor, ha egy nézőt nem a kapzsiság vezet, hanem esetleg a soványodó konyhapénz… Tisztelet a kivételnek!

Mindenkit óvva intek hasonló „élmények” átélésétől, mert sehová nem lehet fordulni, max. ha a TV-játékok károsultjai összefognak és beperelik a TV-ket a manipulatív, nézőtévesztő „kisded játékaik” miatt!

Hol van egy ügyvéd, aki vállalná az ügyet?

Hol vannak a „károsultak”?

Vannak más „károsultak” is, vagy csak én vagyok ilyen – öngondoskodóan – hülye? Aki be is vallja itt, a nyilvánosság előtt…

Címkék: