MÁV biztosításosok figyelem!

Rövid összefoglaló a MÁV ÁBE ügyfeleinek a kötelező gépjámű felelősségbiztosításukkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról:

A legfontosabb határidő: 2008. augusztus 15. 

  • Eddig be kell fizetni a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) 2008. III. negyedévi díját és ugyanezen napig meg kell kötni valamelyik biztosítóval az új szerződést.
  • Ebben az esetben érvényes lesz az eddigi bónusz besorolás. Azt is tudni kell, hogy a málusz fokozatúak besorolása változatlanul megmarad.
  • Ha a III. negyedévi díjat nem fizeted be a határidőig, akkor A00-ba fognak besorolni az új biztosítódnál, s visszamenőlegesen is kérni fogja az elmaradt díj kiegyenlítését, ráadásul a saját tarifája alapján.
  • A MÁV ÁBE tagok külön postai küldeményben kapják meg az átszerződéshez szükséges kártörténeti igazolásukat.
  • Ha mindezt nem intézed el határidőig, akkor ha valakinek kárt okozol, közvetlenül neked kell kifizetni a kártérítést a károsultnak.

Aki bővebben szeretne a biztosításának ügyintézésével kapcsolatban információkat, itt elolvashatja a PSZÁF hivatalos állásfoglalását. Ha nem akarod ezt végigolvasni, tudnod kell, hogy a MÁV ÁBE casco- és lakásbiztosításra vonatkozó jogosultságát is felfüggesztették, ajánlatos erre is odafigyelni.

Ha ismersz MÁV biztosítottat, küldd tovább neki ezt a levelet.

Címkék: