Ezres kárbejelentések, százmilliós károk a hétvégi vihar miatt a biztosítóknál

A hétvégi viharok miatt 857-2200 kárbejelentés érkezett a nagyobb biztosítókhoz, a károk értéke az egyes biztosítóknál eléri a 100-300 millió forintot – közölték a biztosítók kedden az MTI-vel.

A legtöbb kárról a Generali Biztosító számolt be. A hétvégi vihar miatt 2200 időjárási eseménnyel kapcsolatos kárt jelentettek ennél a társaságnál, ezek becsült értéke eléri a 300 millió forintot.
A legtöbb kárt – hatszázat – Budapestről jelentették, de sok kisebb települést is érintett a vihar. Így kiemelkedő számú bejelentés érkezett például Vásárosnaményból és Berettyóújfaluból is.

Az Allianz Biztosító több mint 1700, a viharos időjárási tevékenységhez kötődő kárt regisztrált. Ezek becsült kárértéke közel 130 millió forint.
Tájékoztatásuk szerint a bejelentések legjellemzőbb oka a vihar, a villámcsapás másodlagos hatása, illetve a jégverés és beázás volt. A viharok leginkább Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyét érintették.

Az Aegon Magyarországhoz idáig összesen 857 meteorológiai kárbejelentés érkezett. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 103 millió forint, így az átlagos kár 120 ezer forintos.
A legtöbb kárbejelentés Budapestről, Pest megyéből és Komárom-Esztergom megyéből érkezett.
A legjellemzőbbek a felhőszakadás miatti beázások, a villámcsapás okozta károk, a tetőszerkezeti károk, a fakidőlések és a jégverés okozta károk voltak.

A Groupama Biztosítóhoz eddig közel 2000 bejelentés érkezett, több mint 150 millió forint értékben, de a kár várhatóan eléri a 200 millió forintot.
A legtöbb kár Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Komárom-Esztergom megyében és Budapesten keletkezett.

Forrás: MTI

 

Ha a legutóbbi két vihart Ön megúszta kár nélkül és úgy gondolja, ez nem biztos, hogy mindig így lesz, ide kattintva egyszerűen és gyorsan megkötheti a lakásbiztosítását.

Ne feledje, hogy van olyan biztosító, amelyik a megkötéstől számított 15 – 30 napon (várakozási időn) túl vállal bizonyos kockázatokat!

További kérdés esetén vegye fel velem a kapcsolatot.